
Nyponcrème med pärongelé och mandelbiskvier


En lyxig dessert på nypon med spännande pärongelé och knapriga mandelbiskvier.
Gör så här
-
Nyponcrème:
- Blanda mjölk, nyponpuré,citronsaft, socker och äggula i en kastrull och sjud crèmen till 82°. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i den varma crèmen, sila.
- Tillsätt kvarg och gjut upp till hälften i 10 små glas, spara hälften av nyponcrèmen. Ställ glasen i frysen och den sparade crèmen i kylen.
-
Pärongelé:
- Värm päroncider. Krama ur gelatinbladen och låt smälta i den varma cidern. Tillsätt ingefäran.
- Ta fram glasen med nyponcrème ur frysen. Gjut pärongelén ovanpå och ställ in i kylen tills det stelnat. Fyll sedan på med resterande nyponcrème och ställ åter i kyl.
-
Nyponsås:
- Vispa ihop nyponpuré och florsocker.
-
Mandelbiskvier:
- Blanda först mandelmassa, socker och citronskal i en maskin med vinge och tillsätt sedan äggvita lite i sänder så att inga klumpar uppstår.
- Spritsa ut till valfri form på bakplåtspapper, strö lite malen kanel över och baka biskvierna gyllenbruna i 200°.
-
Servering:
- Toppa glasen med nyponsåsen och dekorera med mandelbiskvierna.