Nordafrikansk kycklinggryta med tomat

Nordafrikansk kycklinggryta med tomat

Nordafrikansk kycklinggryta med tomat
Recept av Fredrik Andersson

En kryddig gryta som till stor del sköter sig själv och passar bra i storkök. Servera grytan med pitabröd och kikärtsdressing.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Gryta:
    • Stek kyckling och lök till fin färg i smör..
    • Tillsätt vitlök och kryddor och fräs ytterligare några minuter.
    • Slå på tomater, vatten och harissa. Låt koka ihop ca 15 min. Smaka av såsen med salt och vänd i röd paprika.
  • Kikärtsdressing:
    • Lägg undan några kikärtor till servering. Mixa resterande kikärtor slätt med yoghurt, citronsaft och vitlök.
    • Smaka av med salt och vänd i persiljan.
  • Vid servering:
    • Servera grytan i pitabröd med några kokta kikärtor och kikärtsdressingen.