Nattbakat högrevshjärta med caesarpotatis
Långbakat högrevshjärta som bakas i minst tolv timmar smakar som hängmörad entrecote. Smart sätt att få billigt kött och bra ekonomi i det man gör.
Gör så här
-
- Baka högreven på nattstekningsprogrammet i minst 12 tim till en innertemperatur på 60°. Om det inte finns ett sådant program på ugnen, så bryn köttet ordentligt och stoppa det i en vacpåse. Tillslut påsen och baka köttet på 60° ånga i minst 12 tim. Salta vid servering.
- Skär köttet i portionsbitar och servera direkt.
- Koka potatis, haricots verts och hela morötter i saltat vatten, kyl ner.
- Mixa äggulor, vitlök, sardellfiléer och citronsaft. Tillsätt olja och kör till en fin dressing. Blanda till sist försiktigt i smetana.
- Rosta krutonger av formbrödet med lite olja och salta.
- Blanda potatis, de kokta grönsakerna och sallad med dressingen.
- Toppa med krutonger, krasse, rädisor, morötter och hyvlad ost. Servera till köttet.