![När Roy Fares kombinerade några av sina favoritbakverk, brioche, munk och semla, föddes den friterade semlan Munkla. En trippelhybrid med extra twist.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/munkla/2220851916.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.64&format=webp&quality=80)
Munkla
![Munkla](https://cdn-kund.arla.se/recept/munkla/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
När Roy Fares kombinerade några av sina favoritbakverk, brioche, munk och semla, föddes den friterade semlan Munkla. En trippelhybrid med extra twist.
Gör så här
-
- Blanda samman alla ingredienser till briochedegen utom salt och smör i en degblandare. Arbeta degen 10–15 min. Tillsätt saltet och sedan smöret lite i taget. Arbeta degen tills den känns glansig och elastisk. Plasta degen och låt vila i kyl 6–12 tim.
- Kavla degen ca 1,5 cm tjock. Ta ut runda munkar med en utstickare, 7 cm i diameter, ca 75 g/st. Lägg på plåtar och låt jäsa ca 90 min.
- Fritera munkarna i 180° varm olja till gyllenbrun färg. Låt rinna av och vänd i socker blandat med kardemumma.
-
Fyllning:
- Blanda mandelmassa, florsocker, kardemumma och vaniljsocker till en slät massa. Tillsätt mjölken lite i taget och blanda till en krämig fyllning.
- Vispa grädden.
-
Montering:
- Skär av ett lock på varje munk. Spritsa på mandelfyllningen, sedan vispad grädde och lägg på locken.