Kul makroner som har en salt fyllning av cream cheese smaksatt med färsk ingefära och chili. Själva mandelmarängen är söt och har färgats med morotsjuice. Ett överraskande inslag i en meny eller buffé!

Morotsmacarons med ingefärskräm

Morotsmacarons med ingefärskräm
Recept av Roland Persson

Kul makroner som har en salt fyllning av cream cheese smaksatt med färsk ingefära och chili. Själva mandelmarängen är söt och har färgats med morotsjuice. Ett överraskande inslag i en meny eller buffé!

Gör så här

  • Morotsmakroner:

    • Koka upp juicen med socker och koka till en sockerlag. Starta vispningen med hälften av äggvitan (55 g vid 10 port) då sockerlagen är uppe i 115°. Fortsätt att koka sockerlagen till 119°.
    • Häll sockerlagen lite i taget under vispning i äggvitan. Vispa marängen kall.
    • Mixa mandelmjöl med florsocker. Sikta genom en finmaskig sil två gånger. Blanda med resterande ovispad äggvita (55 g vid 10 port).
    • Vänd ner ⅓ av marängen i mandelsmeten. Vänd sedan försiktigt ner resterande maräng.
    • Häll marängen i en spritspåse med rak tyll. Spritsa rundlar, 2-3 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Låt vila ca 30 min.
    • Baka av i ugn, 160°, 13-15 min, låt svalna. Förvara i lufttät låda i frysen.
  • Fyllning:

    • Blanda färskost med ingefära och chili.
    • Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande lock.