![Kul makroner som har en salt fyllning av cream cheese smaksatt med färsk ingefära och chili. Själva mandelmarängen är söt och har färgats med morotsjuice. Ett överraskande inslag i en meny eller buffé!](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/morotsmacarons-med-ingefarskram/3519161021.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Morotsmacarons med ingefärskräm
![Morotsmacarons med ingefärskräm](https://cdn-kund.arla.se/recept/morotsmacarons-med-ingefarskram/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Kul makroner som har en salt fyllning av cream cheese smaksatt med färsk ingefära och chili. Själva mandelmarängen är söt och har färgats med morotsjuice. Ett överraskande inslag i en meny eller buffé!
Gör så här
-
Morotsmakroner:
- Koka upp juicen med socker och koka till en sockerlag. Starta vispningen med hälften av äggvitan (55 g vid 10 port) då sockerlagen är uppe i 115°. Fortsätt att koka sockerlagen till 119°.
- Häll sockerlagen lite i taget under vispning i äggvitan. Vispa marängen kall.
- Mixa mandelmjöl med florsocker. Sikta genom en finmaskig sil två gånger. Blanda med resterande ovispad äggvita (55 g vid 10 port).
- Vänd ner ⅓ av marängen i mandelsmeten. Vänd sedan försiktigt ner resterande maräng.
- Häll marängen i en spritspåse med rak tyll. Spritsa rundlar, 2-3 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Låt vila ca 30 min.
- Baka av i ugn, 160°, 13-15 min, låt svalna. Förvara i lufttät låda i frysen.
-
Fyllning:
- Blanda färskost med ingefära och chili.
- Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande lock.