![Morotskaka är en fikafavorit. Det här är en saftig och lättbakad variant med krämig färskostfrosting. Toppa gärna med lättrostade valnötter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/morotskaka/2176960610.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.4&format=webp&quality=80)
Morotskaka
![Morotskaka](https://cdn-kund.arla.se/recept/morotskaka/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Morotskaka är en fikafavorit. Det här är en saftig och lättbakad variant med krämig färskostfrosting. Toppa gärna med lättrostade valnötter.
Gör så här
-
Morotskaka:
- Vispa smör och socker poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner morötterna.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten tillsammans med nötterna.
- Häll smeten i ett bleck eller en kapsel, ca 530x325 mm. Baka i ugn på 150° ca 40 min. Låt kallna.
-
Frosting:
- Vispa smör, siktat florsocker och vaniljsocker luftigt. Tillsätt färskosten och vispa till en krämig frosting.
- Smaksätt med citronskal och saft.
- Bred eller spritsa frostingen på den kalla kakan.