Morotskaka med örtfrosting
Vår variant av morotskaka är spetsad med rårivna äpplen och toppas med en citronfrisk färskostfrosting som dekoreras med blad av mynta, dill, koriander, persilja och spenat.
Gör så här
-
Morotskaka:
- Vispa smör och socker fluffigt.
- Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljfrön.
- Tillsätt äggen ett i taget i smöret. Vänd ner de torra ingredienserna och rör till en klumpfri massa. Tillsätt morot, äpple och avsvalnat brynt smör på slutet.
- Fördela i 3 tårtringar, ca 20 cm i diameter, fodrade med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 200°, ca 25 min. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt svalna.
-
Örtfrosting:
- Vispa smöret vitt och fluffigt. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa. Tillsätt färskosten och rör till en slät kräm.
- Mixa citronsaft med spenat och örter. Vänd ner i ⅔ av frostingen.
-
Montering:
- Spritsa örtfrosting på den första bottnen. Lägg på nästa och gör samma sak igen. Lägg på den tredje bottnen och spritsa på den vita frostingen. Spritsa den gröna frostingen nedtill på ⅔ av kakan och sedan vit frosting på den övre delen. Stryk ut jämnt med en palett.
- Dekorera med gröna blommor och örtblad.