Morotskaka med örtfrosting

Morotskaka med örtfrosting

Gör så här

MOROTSKAKA
1.  Vispa smör och socker fluffigt.
2.  Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljfrön.
3.  Tillsätt äggen ett i taget i smöret. Vänd ner de torra ingredienserna och rör till en klumpfri  massa. Tillsätt morot, äpple och avsvalnat brynt smör på slutet. 4.  Fördela i 3 tårtringar, ca 20 cm i diameter, fodrade med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 200°,  ca 25 min. Känn med en sticka att kakan är klar.  Låt svalna.

ÖRTFROSTING
1.  Vispa smöret vitt och fluffigt. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa. Tillsätt färskosten och rör till en slät kräm.
2.  Mixa citronsaft med spenat och örter. Vänd ner i 2/3 av frostingen.

MONTERING
gröna blommor och örtblad

1.  Spritsa örtfrosting på den första bottnen. Lägg på nästa och gör samma sak igen. Lägg på den tredje bottnen och spritsa på den vita frostingen. Spritsa den gröna frostingen nedtill på 2/3 av kakan och sedan vit frosting på den övre delen. Stryk ut jämnt med en palett.
2.  Dekorera med gröna blommor och örtblad.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen