![Klassisk morotskaka bakad i portionsform toppad med en fräsch frosting på färskost. Att få en hel liten kaka uppskattas av gästen och känns extra generöst.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/morotskaka-med-frosting1/76583392.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.63,0.47&format=webp&quality=80)
Morotskaka med frosting
![Morotskaka med frosting](https://cdn-kund.arla.se/recept/morotskaka-med-frosting1/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Klassisk morotskaka bakad i portionsform toppad med en fräsch frosting på färskost. Att få en hel liten kaka uppskattas av gästen och känns extra generöst.
Gör så här
-
Morotskaka:
- Blanda alla ingredienser i maskin med vinge, men bara så det blandas väl, inte längre.
- Fyll i portionsformar av silikon, ca 8 cm i diameter, ca 110 g/kaka.
- Baka av i ugn på 160° ca 30 min. Innertemperaturen ska vara 90–95°. Låt svalna i formarna.
-
Frosting:
- Vispa smöret krämigt, ca 15 min i maskin med vinge.
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker lite i taget tills allt är inarbetat och homogent.
- Tillsätt färskost, en sked i taget och kör till en slät frosting.
- Lägg frostingen i spritsarpåse och låt sätta sig i kyl innan den spritsas på morotskakorna.