Klassisk morotskaka bakad i portionsform toppad med en fräsch frosting på schmand. Att få en hel liten kaka uppskattas av gästen och känns extra generöst.

Morotskaka med frosting

Recept av Classe Landing

Klassisk morotskaka bakad i portionsform toppad med en fräsch frosting på schmand. Att få en hel liten kaka uppskattas av gästen och känns extra generöst.

Gör så här

  • Morotskaka:

    • Blanda alla ingredienser i maskin med vinge, men bara så det blandas väl, inte längre.
    • Fyll i portionsformar av silikon, ca 8 cm i diameter, ca 110 g/kaka.
    • Baka av i ugn på 160° ca 30 min. Innertemperaturen ska vara 90–95°. Låt svalna i formarna.
  • Frosting:

    • Vispa smöret krämigt, ca 15 min i maskin med vinge.
    • Tillsätt florsocker och vaniljsocker lite i taget tills allt är inarbetat och homogent.
    • Tillsätt schmand, en sked i taget och kör till en slät frosting.
    • Lägg frostingen i spritsarpåse och låt sätta sig i kyl innan den spritsas på morotskakorna.