Morot – Havtorn – Kryddbröd – Svecia

Morot – Havtorn – Kryddbröd – Svecia

Gör så här

1. Koka upp havtornsjuice och socker, lägg ner morötterna och låt sjuda tills de är tillagade,
ca 15 min. Låt svalna i lagen.

2. Koka upp havtornsjuice, smör och hälften av sockret. Vispa ägg och resterande socker
luftigt. Blanda äggblandningen med den varma havtornsjuicen och låt koka under omrörning. Blanda i blötlagt gelatin och sila. Låt svalna.

3. Mixa kavringen fint i en matberedare. Häll ut på en plåt och blanda med olja och salt. Rosta
brödsmulorna i ugn på 170° tills allt är krispigt, ca 10 min, vänd ner kryddorna.

4. Spritsa havtornscurd på tallrik, lägg på ostbitar och morötterna med lite av sitt spad. Lägg ut
små högar av kryddbrödet och toppa med morotsblast.

Källa: Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen