![Ett elegant upplägg istället för en ostbricka. Små primörmorötter med lite extra sötma i smaken, syrlig havtornscurd och brödkrisp i sällskap av en vällagrad Svecia blir en ny, spännande smakupplevelse. Gott även till kittost.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/morot--havtorn--kryddbrod--svecia/2822558958.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Morot – Havtorn – Kryddbröd – Svecia
![Morot – Havtorn – Kryddbröd – Svecia](https://cdn-kund.arla.se/recept/morot--havtorn--kryddbrod--svecia/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ett elegant upplägg istället för en ostbricka. Små primörmorötter med lite extra sötma i smaken, syrlig havtornscurd och brödkrisp i sällskap av en vällagrad Svecia blir en ny, spännande smakupplevelse. Gott även till kittost.
Gör så här
-
- Koka upp havtornsjuice och socker, lägg ner morötterna och låt sjuda tills de är tillagade, ca 15 min. Låt svalna i lagen.
- Koka upp havtornsjuice, smör och hälften av sockret. Vispa ägg och resterande socker luftigt. Blanda äggblandningen med den varma havtornsjuicen och låt koka under omrörning. Blanda i blötlagt gelatin och sila. Låt svalna.
- Mixa kavringen fint i en matberedare. Häll ut på en plåt och blanda med olja och salt. Rosta brödsmulorna i ugn på 170° tills allt är krispigt, ca 10 min, vänd ner kryddorna.
- Spritsa havtornscurd på tallrik, lägg på ostbitar och morötterna med lite av sitt spad. Lägg ut små högar av kryddbrödet och toppa med morotsblast.