Mole poblano

Mole poblano

Gör så här

1. Mixa alla kryddor till kryddblandningen fint.

2. Ta bort stjälk och kärnor från de torkade chilifrukterna, spara ev några kärnor för extra hetta.

3. Dela och rosta tomat och tomatillo i ugn på 220° tills de börjar svartna.

4. Rosta all chili i smör i en kastrull. Lägg i skivad silverlök, krossad vitlök, tomat och tomatillo. Häll i kryddblandningen, kärnor, frön, nötter och russin. Tillsätt buljong, 5 dl i taget. Låt sjuda ca 30 min och späd med mer buljong vartefter.

5. Bryt chokladen i bitar. Häll molen i en mixer och mixa i chokladen, späd med mer buljong om det behövs. Smaka av med salt. Låt gärna molen vila över natten för att smakerna ska mogna.

Källa: Arla Köket Mexico Modern, Thomas Sjögren Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen