Moccapannacotta med karamelltopp och hjortron

Moccapannacotta med karamelltopp och hjortron

Gör så här

1.Blötlägg gelatinbladen.

2.Koka upp vispgrädde, råsocker, kaffe samt delad och urskrapad vaniljstång. Rör om och ta av kastrullen.

3.Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält ner dem i gräddblandningen under omrörning. Häll upp i små glas och låt stå minst 4 timmar i kyl.

4.Bland 4 dl vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt koka utan omrörning tills vätskan blir gyllenbrun.

5.Koka upp 2 dl vatten. Ta av karamellen från plattan, häll det kokande vattnet och sätt genast på ett lock. Låt kastrullen stå några minuter, häll sedan upp karamellen i annat kärl och låt det kallna ordentligt.

Vid servering:Häll ett tunt lager karamell ovanpå pannacottan.

6.Bland hjortron och farinsocker i en liten kastrull. Ge det ett uppkok och låt sedan svalna. Lägg i några hjortron på pannacottan och karamellen.

Serveringsportion: ca 160 gram.
Källa:Arla Köket Jul 2010

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen