![Pannacotta går utmärkt att förbereda någon dag innan. Däremot är de trevligast att hälla över karamellen precis innan de ställs ut så pannacottan inte missfärgas.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/moccapannacotta-med-karamelltopp-och-hjortron/944049961.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Moccapannacotta med karamelltopp och hjortron
![Moccapannacotta med karamelltopp och hjortron](https://cdn-kund.arla.se/recept/moccapannacotta-med-karamelltopp-och-hjortron/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Pannacotta går utmärkt att förbereda någon dag innan. Däremot är de trevligast att hälla över karamellen precis innan de ställs ut så pannacottan inte missfärgas.
Gör så här
-
- Blötlägg gelatinbladen.
- Koka upp vispgrädde, råsocker, kaffe samt delad och urskrapad vaniljstång. Rör om och ta av kastrullen.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält ner dem i gräddblandningen under omrörning. Häll upp i små glas och låt stå minst 4 tim i kylen.
- Blanda den större mängden vatten med stösocker och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt koka utan omrörning tills vätskan blir gyllenbrun.
- Koka upp resten av vattnet. Ta av karamellen från plattan, häll det kokande vattnet och sätt genast på ett lock. Låt kastrullen stå några min, häll sedan upp karamellen i annat kärl och låt det kallna ordentligt.
-
Vid servering:
- Häll ett tunt lager karamell ovanpå pannacottan.
- Blanda hjortron och farinsocker i en liten kastrull. Ge det ett uppkok och låt sedan svalna. Lägg i några hjortron på pannacottan och karamellen.