![Grädde ger tunnbrödet lite fylligare smak. Kvarg och mjölk gör det mjukt och följsamt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mjukt-tunnbrod/1986629249.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Mjukt tunnbröd
![Mjukt tunnbröd](https://cdn-kund.arla.se/recept/mjukt-tunnbrod/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Grädde ger tunnbrödet lite fylligare smak. Kvarg och mjölk gör det mjukt och följsamt.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser (Spara 1/5 av vetemjölet till kavringen) i degblandare till en smidig deg.
- Dela upp degen i bitar à 125 g, rundriv dem och låt jäsa på mjölad bänk i 30-40 min.
- Kavla ut så tunt som möjligt och sist med kruskavel. Lägg bröden på mjölade plåtar. Baka av i ugn, 220° 4-5 min.
- Låt ånga av och packa sedan i plastpåse medan tunnbröden fortfarande är lite ljumma.