![Den här smakrika silverlöken är perfekt som en förrätt eller ett tillbehör. Servera löken tillsammans med rosmarindoftande lammfärsrullar.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mjukbakad-silverlok-med-svamp-sas-med-rostad-vitlok-och-rosmarindoftande-lammfarsrullar/982731136.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.49&format=webp&quality=80)
Mjukbakad silverlök med svamp, sås med rostad vitlök och rosmarindoftande lammfärsrullar
![Mjukbakad silverlök med svamp, sås med rostad vitlök och rosmarindoftande lammfärsrullar](https://cdn-kund.arla.se/recept/mjukbakad-silverlok-med-svamp-sas-med-rostad-vitlok-och-rosmarindoftande-lammfarsrullar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den här smakrika silverlöken är perfekt som en förrätt eller ett tillbehör. Servera löken tillsammans med rosmarindoftande lammfärsrullar.
Gör så här
-
Mjukbakad silverlök:
- Dela lökarna på mitten. Lägg i en vakuumpåse och krydda lätt med salt, smör och timjan. Baka dem mjuka i ugn på 90° ånga ca 3 tim.
- Låt svalna och ta vara på vätskan som bildats. Sota snittytan på lökarna i en het panna. Skala av det yttersta skalet och dela ner lökarna till båtar. Ta vara på mittbitarna till såsen (se recept nedan).
-
Svampfyllning:
- Krossa champinjonerna och shiitakesvampen grovt, fräs svampen tills vätskan ångat bort.
- Tillsätt smör och vitlök och stek tills det blir torrt i pannan. Krydda med salt och peppar.
- Mixa svampen grovt och smaka av med ev mer salt och peppar
-
Sås med rostad vitlök:
- Rosta vitlöken lätt i smör. Tillsätt innanmätet från lökarna, ev lökspad och grädde. Koka upp, mixa slätt och smaka av med salt och peppar.
-
Lammfärsrullar:
- Blanda samman ingredienserna till färsen. Forma till avlånga ”rullar”, ca 65 g/st.
- Stek dem runt om i smör.
-
Topping:
- Riv ostronskivlingen och ringla över lite olivolja. Salta lätt och rosta i ugn på 180° så att svampen blir krispig. Vänd hasselnötter och persilja med svampen.
- Fyll lökbåtarna med svampfyllningen och servera ev med lammfärsrullar. Toppa med rostad ostronskivling, hasselnötter och persilja och ringla på vitlökssåsen.