![Mjuk kaka som får smak, färg och härlig doft av saffran. När saffran rörs ut i alkohol utvecklas färgen och smaken bäst, men konjaken kan bytas ut mot citronsaft. Ringla en glasyr med citronsmak över den avsvalnade kakan.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mjuk-kaka-med-saffran-och-citronglasyr/3758978489.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.34,0.2&format=webp&quality=80)
Mjuk kaka med saffran och citronglasyr
![Mjuk kaka med saffran och citronglasyr](https://cdn-kund.arla.se/recept/mjuk-kaka-med-saffran-och-citronglasyr/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mjuk kaka som får smak, färg och härlig doft av saffran. När saffran rörs ut i alkohol utvecklas färgen och smaken bäst, men konjaken kan bytas ut mot citronsaft. Ringla en glasyr med citronsmak över den avsvalnade kakan.
Gör så här
-
- Lägg saffranet i blöt i konjak. Smörj en sockerkaksform och bröa med kokosflingor.
- Vispa smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen, gräddfil och saffran i smeten.
- Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formarna. Grädda i 170° med lite sänkt fläkt, 20-25 min, låt kallna.
- Rör samman florsocker med lite citronsaft i taget, till en lagom tjock glasyr, och ringla över kakan.