Mjölkpocherad svartrot med gös och pepparrotssås

Mjölkpocherad svartrot med gös och pepparrotssås

Gör så här

1. Gör rimlagen. Koka upp vatten och havssalt. Låt svalna.
2. Stycka fisken i portionsbitar och rimma den i lagen i 2,5 tim.
3. Ta upp och spola av överflödig lag. Torka torr på papper. Lägg i smörat bleck. Ånga gösen på 65°C ånga tills den har 52-54°C i innertemperatur.
3. Skala svartroten. Skär i 15 cm långa stänger och lägg i bleck.
4. Koka upp mjölk med en nypa salt och peppar. Slå den varma mjölken över svartroten.
5. Plasta och baka svartroten i 90°C ånga i cirka 10–15 min eller tills den är mjuk. Låt svalna i mjölken.
6. Koka upp vin, fond, pepparkorn, lök och grädde tills hälften återstår.
7. Sila bort lök och pepparkorn. Tillsätt pepparrot och smör. Smaka av med salt. 8. Mixa skummig innan servering.
9. Plocka upp svartroten och värm den.
10. Lägg fisken på svartroten, toppa med rom.
11. Servera med sås och kokt potatis.

Serveringsportion ca: 550 g
Källa: Svenska rötter 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen