Mjölkchokladtårta med hallonpannacotta, passionsfrukt och yoghurtmaränger
En elegant tårta med fantastiska smaker. Karamelliserad, luftig mjölkchokladmousse varvas med len hallonpannacotta, seg browniebotten och syrlig passionsfruktcrème. Allt toppat med hallon och sötsyrliga yoghurtmaränger.
Gör så här
-
Hallonpannacotta:
- Koka upp puré, grädde och socker. Tillsätt gelatin och sila. Fyll några små sfärformar till dekoren och en interiörform med resterande pannacotta, frys.
-
Passionsfruktscrème:
- Koka upp puré och socker. Blanda ägg och socker och rör ner äggblandningen i purén. Koka till 85° under omrörning.
- Tillsätt gelatin och smör i crèmen. Sila och spritsa i en interiörform och frys.
-
Mjölkchokladmousse:
- Blanda ihop äggula och socker. Koka upp grädden.
- Karamellisera socker med en liten skvätt vatten till riktigt mörk färg. Häll grädden över karamellen. Tillsätt äggblandningen. Värm till 85° under omrörning.
- Sila blandningen över chokladen och rör slät. Tillsätt gelatin och kyl ner till 35°. Vänd ner löst vispad grädde.
-
Browniebotten:
- Smält choklad och smör var och en för sig. Blanda choklad, smör, ägg, socker och mjöl till en smet.
- Stryk ut smeten ca 3 mm tjock på silpatmatta. Baka av i ugn på 190° ca 6 min.
- Frys och stansa ut 2 bottnar som är något mindre än tårtformen.
-
Spraychoklad:
- Smält kakaosmöret och blanda i chokladen, rör slät.
-
Yoghurtmaränger med hallonpulver:
- Vispa citronsaft, socker och äggvitepulver till ett fast skum. Sikta ner florsocker och yoghurtpulver.
- Blanda och spritsa till små maränger. Strö över hallonpulver och låt torka i 60° ca 2 tim.
-
Montering:
- Spritsa ca ⅓ av mjölkchokladmoussen i en tårtform av silikon. Lägg i hallonpannacottan, sedan en browniebotten, ⅓ mjölkchokladmousse, passions fruktscrèmen, resterande mjölkchokladmousse och avsluta med den andra browniebottnen.
- Frys tårtan helt. Ta ur formen och spreja med spraychokladen. Dekorera med bollar av hallonpannacotta, hallon, yoghurtmaränger, atsinakrasse och chokladgaller.