Mjölkchokladtårta med hallonpannacotta, passionsfrukt och yoghurtmaränger

Mjölkchokladtårta med hallonpannacotta, passionsfrukt och yoghurtmaränger

Gör så här

Hallonpannacotta:

1.  Koka upp puré, grädde och socker. Tillsätt gelatin och sila. Fyll några små sfärformar till dekoren och en interiörform med resterande pannacotta, frys.

Passionsfruktscrème:

1.  Koka upp puré och socker. Blanda ägg och socker och rör ner äggblandningen i purén. Koka till 85° under omrörning. 2.  Tillsätt gelatin och smör i crèmen. Sila och spritsa  i en interiörform och frys.

Mjölkchokladmousse:

1.  Blanda ihop äggula och socker. Koka upp grädden.

2.  Karamellisera socker med en liten skvätt vatten  till riktigt mörk färg. Häll grädden över karamellen. Tillsätt äggblandningen. Värm till 85° under  omrörning.

3.  Sila blandningen över chokladen och rör slät. Tillsätt gelatin och kyl ner till 35°. Vänd ner lösvispad grädde.

Browniebotten:

1.  Smält choklad och smör var och en för sig. Blanda choklad, smör, ägg, socker och mjöl till en smet.

2.  Stryk ut smeten ca 3 mm tjock på silpatmatta. Baka av i ugn på 190° ca 6 min.

3.  Frys och stansa ut 2 bottnar som är något mindre  än tårtformen.

Spraychoklad:

1.  Smält kakaosmöret och blanda i chokladen, rör slät

Yoghurtmaränger med hallonpulver:

1.  Vispa citronsaft, socker och äggvitepulver till ett fast skum. Sikta ner florsocker och yoghurtpulver.

2.  Blanda och spritsa till små maränger. Strö över  hallonpulver och låt torka i 60° ca 2 tim.

Dekor:

1.  Spritsa ca 1/3 av mjölkchokladmoussen i en tårtform av silikon. Lägg i hallonpannacottan, sedan en browniebotten, 1/3 mjölkchokladmousse, passions fruktscrèmen, resterande mjölkchokladmousse och avsluta med den andra browniebottnen.

2.  Frys tårtan helt. Ta ur formen och spreja med spraychokladen. Dekorera med bollar av hallonpannacotta, hallon, yoghurtmaränger, atsinakrasse och chokladgaller.

ATT TÄNKA PÅ

Lyft den frusna tårtan ur formen. Spreja tårtan direkt med spraychoklad i lagom mängd så att det ser ut som chokladsammet. Var försiktig så att ingen kommer åt tårtan, för då blir det märken.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen