![En elegant tårta med fantastiska smaker. Karamelliserad, luftig mjölkchokladmousse varvas med len hallonpannacotta, seg browniebotten och
syrlig passionsfruktcrème. Allt toppat med hallon och sötsyrliga yoghurtmaränger.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mjolkchokladtarta-med-hallonpannacotta-passionsfrukt-och-yoghurtmaranger/2986997001.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Mjölkchokladtårta med hallonpannacotta, passionsfrukt och yoghurtmaränger
![Mjölkchokladtårta med hallonpannacotta, passionsfrukt och yoghurtmaränger](https://cdn-kund.arla.se/recept/mjolkchokladtarta-med-hallonpannacotta-passionsfrukt-och-yoghurtmaranger/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En elegant tårta med fantastiska smaker. Karamelliserad, luftig mjölkchokladmousse varvas med len hallonpannacotta, seg browniebotten och syrlig passionsfruktcrème. Allt toppat med hallon och sötsyrliga yoghurtmaränger.
Gör så här
-
Hallonpannacotta:
- Koka upp puré, grädde och socker. Tillsätt gelatin och sila. Fyll några små sfärformar till dekoren och en interiörform med resterande pannacotta, frys.
-
Passionsfruktscrème:
- Koka upp puré och socker. Blanda ägg och socker och rör ner äggblandningen i purén. Koka till 85° under omrörning.
- Tillsätt gelatin och smör i crèmen. Sila och spritsa i en interiörform och frys.
-
Mjölkchokladmousse:
- Blanda ihop äggula och socker. Koka upp grädden.
- Karamellisera socker med en liten skvätt vatten till riktigt mörk färg. Häll grädden över karamellen. Tillsätt äggblandningen. Värm till 85° under omrörning.
- Sila blandningen över chokladen och rör slät. Tillsätt gelatin och kyl ner till 35°. Vänd ner löst vispad grädde.
-
Browniebotten:
- Smält choklad och smör var och en för sig. Blanda choklad, smör, ägg, socker och mjöl till en smet.
- Stryk ut smeten ca 3 mm tjock på silpatmatta. Baka av i ugn på 190° ca 6 min.
- Frys och stansa ut 2 bottnar som är något mindre än tårtformen.
-
Spraychoklad:
- Smält kakaosmöret och blanda i chokladen, rör slät.
-
Yoghurtmaränger med hallonpulver:
- Vispa citronsaft, socker och äggvitepulver till ett fast skum. Sikta ner florsocker och yoghurtpulver.
- Blanda och spritsa till små maränger. Strö över hallonpulver och låt torka i 60° ca 2 tim.
-
Montering:
- Spritsa ca ⅓ av mjölkchokladmoussen i en tårtform av silikon. Lägg i hallonpannacottan, sedan en browniebotten, ⅓ mjölkchokladmousse, passions fruktscrèmen, resterande mjölkchokladmousse och avsluta med den andra browniebottnen.
- Frys tårtan helt. Ta ur formen och spreja med spraychokladen. Dekorera med bollar av hallonpannacotta, hallon, yoghurtmaränger, atsinakrasse och chokladgaller.