![Visst kan chokladmousse passa i juletid. Toppa bara med juliga tillbehör som rårörda lingon och pepparkakscrumble.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mjolkchokladmousse-med-rarorda-lingon/3917019257.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Mjölkchokladmousse med rårörda lingon
![Mjölkchokladmousse med rårörda lingon](https://cdn-kund.arla.se/recept/mjolkchokladmousse-med-rarorda-lingon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Visst kan chokladmousse passa i juletid. Toppa bara med juliga tillbehör som rårörda lingon och pepparkakscrumble.
Gör så här
-
Mousse:
- Koka upp sockerlag och slå den över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och värm upp under konstant omröring till 82°. Vispa sedan upp det till ett fint skum.
- Blanda i den smälta chokladen och till sist den vispade grädden.
- Häll upp i små glas och låt stå i kyl minst 4 tim.
-
Pepparkakscrumble:
- Blanda samman alla ingredienser till en smuldeg och strö ut på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn på 180° ca 10 min.
-
Rårörda lingon:
- Blanda lingon och socker i en bunke och låt tina.
-
Montering:
- Strö rårörda lingon över moussen. Toppa med lite pepparkakscrumble.