Mjölkchokladmousse med rårörda lingon
Visst kan chokladmousse passa i juletid. Toppa bara med juliga tillbehör som rårörda lingon och pepparkakscrumble.
Gör så här
-
Mousse:
- Koka upp sockerlag och slå den över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och värm upp under konstant omröring till 82°. Vispa sedan upp det till ett fint skum.
- Blanda i den smälta chokladen och till sist den vispade grädden.
- Häll upp i små glas och låt stå i kyl minst 4 tim.
-
Pepparkakscrumble:
- Blanda samman alla ingredienser till en smuldeg och strö ut på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn på 180° ca 10 min.
-
Rårörda lingon:
- Blanda lingon och socker i en bunke och låt tina.
-
Montering:
- Strö rårörda lingon över moussen. Toppa med lite pepparkakscrumble.