Mjölkchokladmousse med rårörda lingon

Mjölkchokladmousse med rårörda lingon

Gör så här

Mousse:
1. Koka upp sockerlag och slå den över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och värm upp under konstant
omröring till 82°. Vispa sedan upp det till ett fint skum.
2. Blanda i den smälta chokladen och till sist den vispade grädden.
3. Häll upp i små glas och låt stå i kyl minst 4 tim.

Peparkakscrumble:
1. Blanda samman alla ingredienser till en smuldeg och strö ut på plåt med bakplåtspapper.
2. Grädda i ugn, 180° ca 10 min.

Rårörda lingon:
1. Blanda lingon och socker i en bunke och låt tina.
Montering:
1. Strö rårörda lingon över moussen. Toppa med lite pepparkakscrumble.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla KÖket traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen