Visst kan chokladmousse passa i juletid. Toppa bara med juliga tillbehör som rårörda lingon och pepparkakscrumble.

Mjölkchokladmousse med rårörda lingon

Recept av Roy Fares

Visst kan chokladmousse passa i juletid. Toppa bara med juliga tillbehör som rårörda lingon och pepparkakscrumble.

Gör så här

  • Mousse:

    • Koka upp sockerlag och slå den över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och värm upp under konstant omröring till 82°. Vispa sedan upp det till ett fint skum.
    • Blanda i den smälta chokladen och till sist den vispade grädden.
    • Häll upp i små glas och låt stå i kyl minst 4 tim.
  • Pepparkakscrumble:

    • Blanda samman alla ingredienser till en smuldeg och strö ut på plåt med bakplåtspapper.
    • Grädda i ugn på 180° ca 10 min.
  • Rårörda lingon:

    • Blanda lingon och socker i en bunke och låt tina.
  • Montering:

    • Strö rårörda lingon över moussen. Toppa med lite pepparkakscrumble.