![En vinterdessert med många smaker som är som klippt och skuren till en julmeny eller julbordets söta avdelning. Mjuk och fluffig mjölkchokladmousse serveras med färska fikon som marinerat i en lag med rödvin, julens kryddor och apelsin. Salta, rostade cashewnötter bryter av fint mot det söta.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mjolkchokladmousse-med-kryddkokta-fikon/1171613756.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=81)
Mjölkchokladmousse med kryddkokta fikon
![Mjölkchokladmousse med kryddkokta fikon](https://cdn-kund.arla.se/recept/mjolkchokladmousse-med-kryddkokta-fikon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
En vinterdessert med många smaker som är som klippt och skuren till en julmeny eller julbordets söta avdelning. Mjuk och fluffig mjölkchokladmousse serveras med färska fikon som marinerat i en lag med rödvin, julens kryddor och apelsin. Salta, rostade cashewnötter bryter av fint mot det söta.
Gör så här
-
- Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen och vispa tills alla choklad smält. Rör ner gelatinbladen.
- Tillsätt yoghurt när det svalnat något och sila. Plasta och ställ kallt, helst till nästa dag.
-
Kryddkokta fikon:
- Koka socker och vin med russin, kryddor, frön och stång från vanilj samt apelsinskal till sirapskonsistens.
- Dela fikonen mitt itu och bryn snittytan snabbt i lite smör. Vänd dem, slå över rödvinslagen och dra åt sidan. Låt fikonen ligga och gosa till sig i någon timme.
-
Servering:
- Vispa upp moussen med en elvisp och portionera upp i skålar eller glas.
- Servera med de kryddiga fikonen och toppa med rostade cashewnötter.