En vinterdessert med många smaker som är som klippt och skuren till en julmeny eller julbordets söta avdelning. Mjuk och fluffig mjölkchokladmousse serveras med färska fikon som marinerat i en lag med rödvin, julens kryddor och apelsin. Salta, rostade cashewnötter bryter av fint mot det söta.

Mjölkchokladmousse med kryddkokta fikon

En vinterdessert med många smaker som är som klippt och skuren till en julmeny eller julbordets söta avdelning. Mjuk och fluffig mjölkchokladmousse serveras med färska fikon som marinerat i en lag med rödvin, julens kryddor och apelsin. Salta, rostade cashewnötter bryter av fint mot det söta.

Gör så här

    • Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen och vispa tills alla choklad smält. Rör ner gelatinbladen.
    • Tillsätt yoghurt när det svalnat något och sila. Plasta och ställ kallt, helst till nästa dag.
  • Kryddkokta fikon:

    • Koka socker och vin med russin, kryddor, frön och stång från vanilj samt apelsinskal till sirapskonsistens.
    • Dela fikonen mitt itu och bryn snittytan snabbt i lite smör. Vänd dem, slå över rödvinslagen och dra åt sidan. Låt fikonen ligga och gosa till sig i någon timme.
  • Servering:

    • Vispa upp moussen med en elvisp och portionera upp i skålar eller glas.
    • Servera med de kryddiga fikonen och toppa med rostade cashewnötter.