En luftig mjölkchokladmousse smaksatt med apelsin som är lätt att förbereda och spritsa i glas. Toppa med kanderade apelsinskal och hackat nougatkrisp vid servering. Fungerar perfekt på julbordets dessertbord.

Mjölkchokladmousse med apelsin och nougatkrisp

Recept av Sara Aasum Hultberg

En luftig mjölkchokladmousse smaksatt med apelsin som är lätt att förbereda och spritsa i glas. Toppa med kanderade apelsinskal och hackat nougatkrisp vid servering. Fungerar perfekt på julbordets dessertbord.

Gör så här

  • Mjölkchokladmousse med apelsin:

    • Blanda strösocker och mjölk och koka upp. Häll det över mjölkchokladen. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen och apelsinskal och mixa slätt. Låt svalna under plast till ca 35°.
    • Vispa grädden lätt och vänd ner i chokladkrämen. Spritsa i glas, 50 g per styck och låt sätta sig minst 2 tim i kyl.
  • Kanderad apelsin:

    • Skär av ändarna på apelsinen och dela apelsinerna i fyra. Dra bort skalet från fruktköttet. Blanchera skalen 3 gånger. Koka upp nytt vatten till varje omgång.
    • Blanda apelsinskalen med socker, vatten och kryddor och sjud ca 2 tim, tills skalen är mjuka. Låt svalna i lagen.
    • Strimla skalen inför servering.
  • Nougatkrisp:

    • Smält choklad med kakaofett och nougat.
    • Smula cornflakes lätt och blanda ner med mandel och salt i chokladen.
    • Låt stelna och hacka i mindre smulor.
  • Servering:

    • Toppa chokladmoussen med nougatkrisp och garnera med kanderad apelsin och oxalis.