Mjölkchokladmousse med apelsin och nougatkrisp
En luftig mjölkchokladmousse smaksatt med apelsin som är lätt att förbereda och spritsa i glas. Toppa med kanderade apelsinskal och hackat nougatkrisp vid servering. Fungerar perfekt på julbordets dessertbord.
Gör så här
-
Mjölkchokladmousse med apelsin:
- Blanda strösocker och mjölk och koka upp. Häll det över mjölkchokladen. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen och apelsinskal och mixa slätt. Låt svalna under plast till ca 35°.
- Vispa grädden lätt och vänd ner i chokladkrämen. Spritsa i glas, 50 g per styck och låt sätta sig minst 2 tim i kyl.
-
Kanderad apelsin:
- Skär av ändarna på apelsinen och dela apelsinerna i fyra. Dra bort skalet från fruktköttet. Blanchera skalen 3 gånger. Koka upp nytt vatten till varje omgång.
- Blanda apelsinskalen med socker, vatten och kryddor och sjud ca 2 tim, tills skalen är mjuka. Låt svalna i lagen.
- Strimla skalen inför servering.
-
Nougatkrisp:
- Smält choklad med kakaofett och nougat.
- Smula cornflakes lätt och blanda ner med mandel och salt i chokladen.
- Låt stelna och hacka i mindre smulor.
-
Servering:
- Toppa chokladmoussen med nougatkrisp och garnera med kanderad apelsin och oxalis.