Den här lättlagade chokladmoussen innehåller bara två ingredienser, grädde och mjölkchoklad. Enkel att förbereda och använda som bas i flera desserter. Spritsa i glas och toppa t ex med chokladganache och rostad vit choklad till en extra god chokladdessert att erbjuda efter lunchen, ev som merförsäljning.

Mjölkchokladkräm

Recept av Disa Molin

Den här lättlagade chokladmoussen innehåller bara två ingredienser, grädde och mjölkchoklad. Enkel att förbereda och använda som bas i flera desserter. Spritsa i glas och toppa t ex med chokladganache och rostad vit choklad till en extra god chokladdessert att erbjuda efter lunchen, ev som merförsäljning.

Gör så här

  • Mjölkchokladkräm

    • Koka upp hälften av grädden. Slå det över chokladen och mixa slätt. Tillsätt resten av grädden och låt stå i kyl över natten.
    • Vispa upp chokladkrämen. Justera ev konsistensen med mer grädde. Spritsa i portionsglas.