Fudge är en engelsk klassiker som här känns extra god tack vare smaken av pepparmynta.

Mintchokladfudge

Mintchokladfudge
Recept av Fredrik Eriksson

Fudge är en engelsk klassiker som här känns extra god tack vare smaken av pepparmynta.

Gör så här

    • Olja en avlång bakform, ca 10X30 cm.
    • Blanda grädde, socker, kakao, pepparmintsarom och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blandas väl. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten.
    • Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i den smorda formen. Låt stelna. Stjälp upp fudgen på en skärbräda, skär den i bitar och förvara i kylskåp.