![Fudge är en engelsk klassiker som här känns extra god tack vare smaken av pepparmynta.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mintchokladfudge/2653607707.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Mintchokladfudge
![Mintchokladfudge](https://cdn-kund.arla.se/recept/mintchokladfudge/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Fudge är en engelsk klassiker som här känns extra god tack vare smaken av pepparmynta.
Gör så här
-
- Olja en avlång bakform, ca 10X30 cm.
- Blanda grädde, socker, kakao, pepparmintsarom och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blandas väl. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten.
- Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i den smorda formen. Låt stelna. Stjälp upp fudgen på en skärbräda, skär den i bitar och förvara i kylskåp.