Små bagels i senaste minimodell toppade med riven ost, vallmofrön och flingsalt. Fresta med olika fyllningar t ex färskost, lax och rödlök., färskost och skinka eller ost och marmelad.

Minibagels

Små bagels i senaste minimodell toppade med riven ost, vallmofrön och flingsalt. Fresta med olika fyllningar t ex färskost, lax och rödlök., färskost och skinka eller ost och marmelad.

Gör så här

  • Deg 1:

    • Lös vatten och jäst i en degblandare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ca 10 min.
    • Lägg i plastlåda med lock och ställ i kyl över natten.
  • Deg 2:

    • Lös mjölk och jäst i en degblandare. Tillsätt mjöl och blanda degen ca 3 min. (Degen blir ganska hård.)
    • Tillsätt smör. Arbeta degen 10 min, tillsätt därefter salt. Arbeta 10-15 min till.
    • Låt degen vila ca 30 min.
    • Dela degen i 70 bitar à ca 25 g. Forma till valfri sort. Låt jäsa till knappt dubbel storlek.
    • Koka upp 5 liter vatten med 1 msk honung.
    • Lägg ner bröden i det sjudande vattnet. Pochera ca 1 min och vänd dem några gånger under tiden. Ta upp med hålslev och låt rinna av på galler.
    • Lägg bröden på smorda plåtar och pensla med ägg och strö över önskad garnering. Baka av i 230°, ca 10 min.
    • Låt svalna på galler.