Minibagels

Minibagels

Gör så här

Deg 1:
1. Lös vatten och jäst i en degblandare. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda i ca 10 min.
2. Lägg i plastlåda med lock och ställ i kyl över natten.

Deg 2:
1. Lös mjölk och jäst i en degblandare. Blanda deg 1. Tillsätt mjöl och blanda degen i ca 3 min. (degen blir ganska hård.)
2. Tillsätt smör. Blanda ytterligare 10 min, tillsätt därefter salt. Blanda i 10-15 min till.
3. Låt degen vila i ca 30 min.
4. Dela degen i 70 bitar à ca 25 g. Forma till valfri sort. Låt jäsa till knappt dubbel storlek.
5. Koka upp 5 liter vatten med 1 msk honung. (för 70 bröd)
6. Lägg ner bröden i det sjudande vattnet. Pochera ca 1 min och vänd em några gånger under tiden. Ta upp med hålslev och låt rinna av på galler.
7. Lägg brödet på smorda plåtar och pensla med ägg och strö över önskad garnering. Baka av i 230°, ca 10 min.
8. Låt svalna på galler.

Källa: Matiga smörgåsar 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen