![Små bagels i senaste minimodell toppade med riven ost, vallmofrön och flingsalt. Fresta med olika fyllningar t ex färskost, lax och rödlök., färskost och skinka eller ost och marmelad.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/minibagels/220564384.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.46&format=webp&quality=80)
Minibagels
![Minibagels](https://cdn-kund.arla.se/recept/minibagels/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Små bagels i senaste minimodell toppade med riven ost, vallmofrön och flingsalt. Fresta med olika fyllningar t ex färskost, lax och rödlök., färskost och skinka eller ost och marmelad.
Gör så här
-
Deg 1:
- Lös vatten och jäst i en degblandare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ca 10 min.
- Lägg i plastlåda med lock och ställ i kyl över natten.
-
Deg 2:
- Lös mjölk och jäst i en degblandare. Tillsätt mjöl och blanda degen ca 3 min. (Degen blir ganska hård.)
- Tillsätt smör. Arbeta degen 10 min, tillsätt därefter salt. Arbeta 10-15 min till.
- Låt degen vila ca 30 min.
- Dela degen i 70 bitar à ca 25 g. Forma till valfri sort. Låt jäsa till knappt dubbel storlek.
- Koka upp 5 liter vatten med 1 msk honung.
- Lägg ner bröden i det sjudande vattnet. Pochera ca 1 min och vänd dem några gånger under tiden. Ta upp med hålslev och låt rinna av på galler.
- Lägg bröden på smorda plåtar och pensla med ägg och strö över önskad garnering. Baka av i 230°, ca 10 min.
- Låt svalna på galler.