En fräsch och läskande melonsallad med vitost och mynta blir snabbt en favorit. Toppa med saltrostade solroskärnor eller andra frön. Honungsyoghurt passar bra som dressing till.

Melonsallad med vitost och mynta

Melonsallad med vitost och mynta

En fräsch och läskande melonsallad med vitost och mynta blir snabbt en favorit. Toppa med saltrostade solroskärnor eller andra frön. Honungsyoghurt passar bra som dressing till.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

25 port
25 port
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Lägg upp melonen, smula över vitosten och toppa med mynta och solroskärnor.
Näring per port
  • Fett1,1 gram
  • Kolhydrater6,1 gram
  • Protein1 gram
  • Energi (Kj)161 Kj
  • Energi (Kcal)39 Kcal
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Produkter i detta recept