Matchaglasspinne med ingefära och lime doppad i vit choklad, pistage och sesam

Matchaglasspinne med ingefära och lime doppad i vit choklad, pistage och sesam

Gör så här

Glass:
1. Blanda skummjölkspulver, matcha-te, dextros och socker. Tillsätt mjölken och rör slät.
2. Tillsätt grädde, ingefära och limezest. Sjud upp mjölken till 90° och tillsätt de blötlagda gelatinbladen.
3. Låt smeten kallna, sila och frys till glasspinnar.

Till dopping:
1. Rosta sesamfrö i ugn på 190° ca 20 min. Blanda med hackade pistagenötter.
2. Smält kakaosmöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält ut.
3. Doppa glassarna i chokladen och sedan i frö- och nötblandningen och strö på lite matcha-te.

Källa: Magnus Johansson, Konditor, Arla Köket Fun Baking 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen