![Små maränger med stora möjligheter. Spritsa ut till minimaränger eller i den storlek som passar era desserter. Minimaränger passar att toppa en liten glasdessert med t ex citron posset och jordgubbs- och rabarberkompott. Det blir en uppskattad liten dessert på våren och sommaren.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/maranger/3885156959.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Maränger
![Maränger](https://cdn-kund.arla.se/recept/maranger/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Små maränger med stora möjligheter. Spritsa ut till minimaränger eller i den storlek som passar era desserter. Minimaränger passar att toppa en liten glasdessert med t ex citron posset och jordgubbs- och rabarberkompott. Det blir en uppskattad liten dessert på våren och sommaren.
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 100°, ingen fläkt/varmluft.
- Vispa äggvitan med en nypa av sockret tills det börjar skumma. Tillsätt sockret i tre omgångar med ett par minuters mellanrum.
- Spritsa eller klicka ut små maränger på bakplåtspapper.
- Sätt in marängerna i ugnen och sänk värmen till 80°. Baka av i 1–2 tim beroende på storleken av marängerna.