Små maränger med stora möjligheter. Spritsa ut till minimaränger eller i den storlek som passar era desserter. Minimaränger passar att toppa en liten glasdessert med t ex citron posset och jordgubbs- och rabarberkompott. Det blir en uppskattad liten dessert på våren och sommaren.

Maränger

Maränger
Recept av Disa Molin

Små maränger med stora möjligheter. Spritsa ut till minimaränger eller i den storlek som passar era desserter. Minimaränger passar att toppa en liten glasdessert med t ex citron posset och jordgubbs- och rabarberkompott. Det blir en uppskattad liten dessert på våren och sommaren.

Gör så här

    • Sätt ugnen på 100°, ingen fläkt/varmluft.
    • Vispa äggvitan med en nypa av sockret tills det börjar skumma. Tillsätt sockret i tre omgångar med ett par minuters mellanrum.
    • Spritsa eller klicka ut små maränger på bakplåtspapper.
    • Sätt in marängerna i ugnen och sänk värmen till 80°. Baka av i 1–2 tim beroende på storleken av marängerna.