![En spännande tårta med mangobavaroise, kokospannacotta och seg kokosmarängbotten. Frisk passionsfruktsglaze hälls över den frysta tårtan och
förstärker det tropiska smakintrycket ihop med dekoren.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mango--och-kokostarta-med-passionsfruktsglaze/3236138254.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Mango- och kokostårta med passionsfruktsglaze
![Mango- och kokostårta med passionsfruktsglaze](https://cdn-kund.arla.se/recept/mango--och-kokostarta-med-passionsfruktsglaze/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En spännande tårta med mangobavaroise, kokospannacotta och seg kokosmarängbotten. Frisk passionsfruktsglaze hälls över den frysta tårtan och förstärker det tropiska smakintrycket ihop med dekoren.
Gör så här
-
Kokospannacotta:
- Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön. Låt dra ca 10 min. Tillsätt gelatin och sila. Fyll en interiörform och frys.
-
Kokosdacquoise, 2 bottnar:
- Mixa kokos och florsocker till ett pulver (TPT).
- Vispa äggvitan med lite av sockret till en maräng. Tillsätt resterande socker och vispa marängen glansig. Vänd ner TPT:n. Stryk ut på 2 silpatmattor och baka av i ugn på 180°, 6–7 min.
- Låt svalna och stansa ut 3 bottnar som är något mindre än tårtformen.
-
Mangobavaroise:
- Koka upp purén. Blanda i socker och äggula och värm till 85° under omrörning. Tillsätt gelatin, sila och kyl till 25°. Vänd ner löst vispad grädde och yoghurt.
-
Passionsfruktsglaze:
- Värm grädde, puré och glykos. Smält isomalten och ta från värmen. Rör ner gräddblandningen i isomalten. Tillsätt gelatin och kondenserad mjölk.
- Sila blandningen över chokladen och rör om försiktigt.
-
Montering:
- Spritsa lite av mangobavaroisen i en tårtform av silikon. Lägg i kokospannacottan och sedan en dacquoisebotten. Fortsätt med mangobavaroise, botten, mangobavaroise och avsluta med den sista bottnen.
- Frys tårtan helt. Ta ur formen och lägg på galler. Värm passionsfruktsglazen till 32° och häll över tårtan.
- Tryck fast riven kokos nertill på tårtan. Spritsa italiensk maräng på tårtan och bränn av. Dekorera med hyvlad kokos, chokladspiraler och atsinakrasse.