Fransk bakelse i retrostil. Mellan frasiga mandelspån ligger en spritsad äggkräm.

Mandelspån med äggkräm

Recept av Hasse Schiller

Fransk bakelse i retrostil. Mellan frasiga mandelspån ligger en spritsad äggkräm.

Gör så här

  • Mandelspån:

    • Värm socker och äggvita till 45° under vispning. Vispa till en maräng.
    • Blanda mandelmjöl och vetemjöl. Blanda ner smöret. Vänd försiktigt ihop med marängen.
    • Stryk ut på silpatmattor med oval schablon. Strö på hyvlad mandel.
    • Baka av i 160°, ca 20 min.
  • Äggkräm:

    • Vispa äggulan tjock. Blanda socker och vatten och koka till 117°.
    • Strila sockerlagen i äggulan under vispning. Tillsätt vaniljsockret och sist det kalla smöret lite i taget. Vispa i ca 5 min.
  • Montering och garnering:

    • Lägg ihop mandelspånen med äggkräm, tre spån per bakelse. Spritsa äggkrämen med krusig tyll nr 7.
    • Pudra över florsocker.