![Fransk bakelse i retrostil. Mellan frasiga mandelspån ligger en spritsad äggkräm.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mandelspan-med-aggkram/524845298.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=81)
Mandelspån med äggkräm
![Mandelspån med äggkräm](https://cdn-kund.arla.se/recept/mandelspan-med-aggkram/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=81&rmode=crop)
Fransk bakelse i retrostil. Mellan frasiga mandelspån ligger en spritsad äggkräm.
Gör så här
-
Mandelspån:
- Värm socker och äggvita till 45° under vispning. Vispa till en maräng.
- Blanda mandelmjöl och vetemjöl. Blanda ner smöret. Vänd försiktigt ihop med marängen.
- Stryk ut på silpatmattor med oval schablon. Strö på hyvlad mandel.
- Baka av i 160°, ca 20 min.
-
Äggkräm:
- Vispa äggulan tjock. Blanda socker och vatten och koka till 117°.
- Strila sockerlagen i äggulan under vispning. Tillsätt vaniljsockret och sist det kalla smöret lite i taget. Vispa i ca 5 min.
-
Montering och garnering:
- Lägg ihop mandelspånen med äggkräm, tre spån per bakelse. Spritsa äggkrämen med krusig tyll nr 7.
- Pudra över florsocker.