Mandelmusslor med fikon och smetana

Mandelmusslor med fikon och smetana

Gör så här

Mandelmusslor:
1. Blanda alla ingredienser till en deg. Plasta och låt vila i kyl i 1 tim.
2. Pensla formarna med smält smör. Tryck ut degen i formarna ända upp på kanterna. Grädda i ugn, 200° i 8–10 min.
3. Stjälp upp kakorna ur formarna medan de är varma.

Smetanakräm:
1. Vispa ihop smetana, florsocker, mjölk och vaniljsocker till en fluffig kräm.
2. Späd ev med mer mjölk om krämen blir för tjock. Smaka av med citronsaft.

Ugnsbakade fikon:
1. Dela fikonen i 4 klyftor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och strö över kanel och socker.
2. Grädda i ugn, 200° i 11–13 min.

Montering:
1. Fördela smetanakrämen i mandelmusslorna och toppa med fikon.

Källa: Arla Köket 2013/Arla Köket En sagolik jul 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen