![Mandelmaräng passar som botten till bakelser och tårtor. Spritsa marängen till önskad storlek eller stansa ut bottnar efter gräddning. Se t ex "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mandelmarangbotten/99750789.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.55,0.5&format=webp&quality=80)
Mandelmarängbotten
![Mandelmarängbotten](https://cdn-kund.arla.se/recept/mandelmarangbotten/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mandelmaräng passar som botten till bakelser och tårtor. Spritsa marängen till önskad storlek eller stansa ut bottnar efter gräddning. Se t ex "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.
Gör så här
-
Mandelmaräng:
- Vispa äggvita med socker till en fast maräng.
- Blanda mandelmjöl och florsocker. Melera ner blandningen i marängen och spritsa ut bottnar som passar bakelseformarna i storlek. Eller bred ut tunt på plåtar med silpat och grädda en botten.
- Baka i ugn på 175° ca 10 min. Låt svalna.
- Stansa ev ut bottnar i den storlek som önskas.