Mandelmaräng passar som botten till bakelser och tårtor. Spritsa marängen till önskad storlek eller stansa ut bottnar efter gräddning. Se t ex "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.

Mandelmarängbotten

Mandelmarängbotten
Recept av Disa Molin

Mandelmaräng passar som botten till bakelser och tårtor. Spritsa marängen till önskad storlek eller stansa ut bottnar efter gräddning. Se t ex "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.

Gör så här

  • Mandelmaräng:

    • Vispa äggvita med socker till en fast maräng.
    • Blanda mandelmjöl och florsocker. Melera ner blandningen i marängen och spritsa ut bottnar som passar bakelseformarna i storlek. Eller bred ut tunt på plåtar med silpat och grädda en botten.
    • Baka i ugn på 175° ca 10 min. Låt svalna.
    • Stansa ev ut bottnar i den storlek som önskas.