![Rostade mandlar vänds ner i en gyllene karamell. När det stelnat mixas allt till ett gott crunch att toppa desserter med. Gärna små desserter i glas som kan serveras efter lunchen. Toppa t ex hallonchantilly med blåbärskompott med mandelkaramellen. Perfekt liten dessert på sommaren.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mandelkaramell/1935112736.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Mandelkaramell
![Mandelkaramell](https://cdn-kund.arla.se/recept/mandelkaramell/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Rostade mandlar vänds ner i en gyllene karamell. När det stelnat mixas allt till ett gott crunch att toppa desserter med. Gärna små desserter i glas som kan serveras efter lunchen. Toppa t ex hallonchantilly med blåbärskompott med mandelkaramellen. Perfekt liten dessert på sommaren.
Gör så här
-
Mandelkaramell
- Rosta mandeln i ugn på 180° ca 9 min.
- Karamellisera sockret tills det är bärnstensfärgat i en panna.
- Vänd ner den rostade mandeln i karamellen och sprid ut på en plåt med silipatmatta eller bakplåtspapper. Låt svalna.
- Kör mandeln till ett smul i en mixer eller hacka smått med kniv.