![Mandeln rostas och blandas med en gyllene karamell. Den krossade mandelkaramellen blandas därefter med smält vit choklad. Efter att den stelnat kan den hackas i önskad storlek för att bli en underbar fyllning och ett härligt crunch i bakelser eller tårtor. Se t ex "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mandelkaramell-med-vit-choklad/2251122766.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.42,0.57&format=webp&quality=80)
Mandelkaramell med vit choklad
![Mandelkaramell med vit choklad](https://cdn-kund.arla.se/recept/mandelkaramell-med-vit-choklad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mandeln rostas och blandas med en gyllene karamell. Den krossade mandelkaramellen blandas därefter med smält vit choklad. Efter att den stelnat kan den hackas i önskad storlek för att bli en underbar fyllning och ett härligt crunch i bakelser eller tårtor. Se t ex "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.
Gör så här
-
Mandelkaramell:
- Rosta mandel på 180°, ca 10 min.
- Smält sockret till en gyllene karamell och vänd ner mandeln. Häll ut på silipatmatta och låt svalna.
- Mixa mandelkaramellen grovt och blanda med smält vit choklad. Sprid ut på plåt och låt stelna.
- Strössla mandellkaramellen i t ex interiörer för bakelser eller tårtor för att få ett inslag av crunch bland det krämiga.