Mandeln rostas och blandas med en gyllene karamell. Den krossade mandelkaramellen blandas därefter med smält vit choklad. Efter att den stelnat kan den hackas i önskad storlek för att bli en underbar fyllning och ett härligt crunch i bakelser eller tårtor. Se t ex "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.

Mandelkaramell med vit choklad

Mandelkaramell med vit choklad
Recept av Disa Molin

Mandeln rostas och blandas med en gyllene karamell. Den krossade mandelkaramellen blandas därefter med smält vit choklad. Efter att den stelnat kan den hackas i önskad storlek för att bli en underbar fyllning och ett härligt crunch i bakelser eller tårtor. Se t ex "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.

Gör så här

  • Mandelkaramell:

    • Rosta mandel på 180°, ca 10 min.
    • Smält sockret till en gyllene karamell och vänd ner mandeln. Häll ut på silipatmatta och låt svalna.
    • Mixa mandelkaramellen grovt och blanda med smält vit choklad. Sprid ut på plåt och låt stelna.
    • Strössla mandellkaramellen i t ex interiörer för bakelser eller tårtor för att få ett inslag av crunch bland det krämiga.