Goda mandelkakor med citrus och cattage cheese toppade med lättvispad grädde, rårörda hallon och mandel. Fina att servera i syltglas.

Mandelkaka med hallon och lättvispad grädde

Recept av Marie Skogström

Goda mandelkakor med citrus och cattage cheese toppade med lättvispad grädde, rårörda hallon och mandel. Fina att servera i syltglas.

Gör så här

    • Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
    • Tillsätt cottage cheese, citronskal och bittermandel. Rör ner mjöl och ¾ av den rostade mandeln.
    • Häll upp smeten i syltglas och toppa med resterande mandel.
    • Grädda i ugn, 175° ca 20 min. Prova med en sticka, mandelkakorna ska inte vara kladdiga.
    • Låt kakorna svalna innan servering. Toppa med lättvispad grädde, rårörda hallon och flagad