Mandelkaka med hallon och lättvispad grädde

Mandelkaka med hallon och lättvispad grädde

Gör så här

1. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2. Tillsätt cottage cheese, citronskal och bittermandel. Rör ner mjöl och 3/4 av den rostade mandeln.
3. Häll upp smeten i syltglas och toppa med resterande mandeln.
4. Grädda i ugn, 175° ca 20 min. Prova med en sticka, mandelkakorna ska inte vara kladdiga.
5. Låt kakorna svalna innan servering. Toppa med rårörda hallon, extra flagad mandel och lättvispad grädde.

Tips: Kan baka i formar.

Källa: Jul 2014 webbrecept

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen