Små desserter i glas passar bra på julbordet. Det uppskattas dessutom av köket då det är praktiskt och svinnsmart. Goda mandelkakor med citrus och cottage cheese toppade med lättvispad grädde, hallon och rostad mandel.

Mandelkaka med hallon och lättvispad grädde

Recept av Marie Skogström

Små desserter i glas passar bra på julbordet. Det uppskattas dessutom av köket då det är praktiskt och svinnsmart. Goda mandelkakor med citrus och cottage cheese toppade med lättvispad grädde, hallon och rostad mandel.

Gör så här

    • Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
    • Tillsätt cottage cheese, citronskal och bittermandel. Rör ner mjöl och ¾ av den rostade mandeln.
    • Häll upp smeten i syltglas och toppa med resterande mandel.
    • Grädda i ugn, 175° ca 20 min. Prova med en sticka, mandelkakorna ska inte vara kladdiga.
    • Låt kakorna svalna innan servering. Toppa med lättvispad grädde, rårörda hallon och flagad