![Vinnarsmöret som var med i finalen! Spenat ger den härligt gröna färgen. Grovriv över rätter med torsk, sej, lubb, forell och broccoli.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mandel--och-ingefarssmor/3761865091.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Mandel- och ingefärssmör
![Mandel- och ingefärssmör](https://cdn-kund.arla.se/recept/mandel--och-ingefarssmor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Vinnarsmöret som var med i finalen! Spenat ger den härligt gröna färgen. Grovriv över rätter med torsk, sej, lubb, forell och broccoli.
Gör så här
-
- Bryn 1/4 av smöret med mandeln. Mixa slätt och tillsätt spenat och ingefära. Fortsätt mixa. Tillsätt det tempererade smöret och mixa till ett grönt smör, smaka av med soja.
- Lägg upp smöret i en plastbytta och frys. Riv smöret över rätten vid servering.