![De populära bröden med smak av Mexiko, som bakas på torkad majs, innehåller inget gluten. Med vit majs blir de ljusa i färgen. Röd majs ger röda tortillabröd och blå majs en mörkare ton.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/majstortillas/2592370361.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Majstortillas på torkad majs
![Majstortillas på torkad majs](https://cdn-kund.arla.se/recept/majstortillas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
De populära bröden med smak av Mexiko, som bakas på torkad majs, innehåller inget gluten. Med vit majs blir de ljusa i färgen. Röd majs ger röda tortillabröd och blå majs en mörkare ton.
Gör så här
-
- Sjud majsen i vattnet ca 2 tim. Låt ligga kvar i vattnet tills det svalnat.
- Skölj majsen från ev skalrester. Mal majsen i en köttkvarn 3–4 gånger. Rulla degen till små bollar och pressa i en tortillapress mellan lite plastfilm. Degen kan också kavlas ut.
- Grädda tortillabröden i en varm, torr panna till fin färg på båda sidor.