De populära bröden med smak av Mexiko som bakas på majsmjöl.

Majstortillas på majsmjöl

Recept av Thomas Sjögren

De populära bröden med smak av Mexiko som bakas på majsmjöl.

Gör så här

    • Arbeta samman majsmjöl med vatten till en smidig deg. Tillsätt mer vatten om degen är torr eller mer majsmjöl om degen är kladdig.
    • Rulla degen till småbollar och pressa i en tortillapress mellan lite plastfilm. Degen kan också kavlas ut. Grädda tortillabröden i en comal eller i en varm, torr stekpanna. Vänd och grädda andra sidan tills den fått färg. Vänd en tredje gång.
    • Lägg tortillabröden i en handduk så de håller värmen. De ska ätas varma och nygräddade. Tips! Blir det tortillabröd över, skär dem i små tårtbitar och fritera. Låt rinna av på papper och salta så blir det jättegoda tortillachips.  Källa: Arla Köket Mexico Modern, Thomas Sjögren Årets Kock 2015