Lövbiff med kryddiga bönor

Lövbiff med kryddiga bönor

Lövbiff med kryddiga bönor

Lövbiffen serveras med krämiga och kryddiga bönor och kallas i Dominikanska Republiken för La Bandera Dominicana. Köttet penslas med en kryddig vitlökssås efter stekning. Servera kokt ris och sallad med äpple till.

Gör så här

  • Bönsås:
    • Fräs rödlöken i smöret. Tillsätt bönor, krossade tomater, kryddor och crème fraiche och värm såsen. Smaka av med salt.
  • Ris, sallad och lövbiff:
    • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    • Blanda ihop strimlad sallad, skivat äpple, skivad selleri och plockad persilja.
    • Stek lövbiffen i rapsolja, salta och peppra.
    • Blanda worcestershiresås, vitlök, oregano, salt och peppar. Pensla blandningen på köttet vid servering. Servera med ris, bönsås och sallad.