![Gravad strömming är en klassiker på julbordet. Här serveras den i en lyxig löjromssås med örter. Passar på första turen på julbuffén, dvs sillbordet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lojromsgravad-stromming/3093123186.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.44,0.47&format=webp&quality=80)
Löjromsgravad strömming
![Löjromsgravad strömming](https://cdn-kund.arla.se/recept/lojromsgravad-stromming/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Gravad strömming är en klassiker på julbordet. Här serveras den i en lyxig löjromssås med örter. Passar på första turen på julbuffén, dvs sillbordet.
Gör så här
-
- Drag skinnet av strömmingen.
- Blanda vatten, ättiksprit och salt, rör tills saltet har löst sig.
- Lägg ner filéerna i lagen. Låt stå i kylen tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim.
- Blanda alla ingredienserna till såsen. Häll av lagen från strömmingen. Låt rinna av väl.
- Varva strömming och sås. Ställ i kyl för att mogna, ca 1 dygn före servering.