![Enkel och fräsch aptitretare med syra från äpple och gräddfil. Löjrom i sallad ger en lättare känsla än med bröd.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lojrom-i-salladsblad/609801774.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Löjrom i salladsblad
![Löjrom i salladsblad](https://cdn-kund.arla.se/recept/lojrom-i-salladsblad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Enkel och fräsch aptitretare med syra från äpple och gräddfil. Löjrom i sallad ger en lättare känsla än med bröd.
Gör så här
-
- Häng av gräddfilen i kaffefilter i ca 2 tim. Lägg i en spritspåse.
- Plocka salladsbladen. Lägg i kallt vatten. Skiva rödlöken tunt på mandolin. Skölj i kallt vatten ca 10 min, låt sedan ligga i kallt vatten.
- Skär äpplet i tunna stavar. Spritsa gräddfil och löjrom i salladsbladen. Toppa med rödlök, äpple, dill och nymald svartpeppar.