Linsfalafel med tomatsalsa

Linsfalafel med tomatsalsa

Linsfalafel med tomatsalsa
Recept av Malin Söderström

Servera frasiga falafel i tortillas med krämig oströra och chilihet tomatsalsa. I det här receptet görs falafeln på linser men testa gärna med vita bönor. Passa på att göra en större mängd falafelsmet, den går utmärkt att frysa.

Gör så här

  • Linsfalafel:
    • Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten ca 6 tim. Låt rinna av i ett durkslag.
    • Hacka löken och skiva vitlöken. Mixa linserna med lök, vitlök, persilja samt resterande ingredienser till en falafelsmet.
    • Hetta upp oljan till 180°. Rulla smeten till falafelstora bollar och fritera gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
  • Cottage cheese med vitost:
    • Blanda cottage cheese och smulad vitost. Hacka örterna och vänd ner dem.
  • Tomatsalsa och myntayoghurt:
    • Tärna tomaterna fint, finhacka rödlöken, kärna ur och finhacka chilin.
    • Blanda tomater, rödlök och chili. Smaka av med olivolja, vinäger, salt och socker. Vänd ner grovt hackad koriandern vid servering.
    • Blanda yoghurt, honung och salt. Hacka myntan och vänd ner den i yoghurten.
  • Vid servering:
    • Rosta gärna tortillabröden hastigt i torr panna. Lägg grönsallad på varje bröd. Lägg på cottage cheese med vitost och falafel.
    • Toppa med tomatsalsan och ringla över myntayoghurten.