En mustig, god bolognese på linser som garanterat kommer att bli ett stående inslag på lunchmenyn! Använd gärna belugalinser som håller ihop fint vid kokning och ger lite tuggmotstånd. Vänd ner färska tomater vid servering.

Linsbolognese med tomater

Linsbolognese med tomater

En mustig, god bolognese på linser som garanterat kommer att bli ett stående inslag på lunchmenyn! Använd gärna belugalinser som håller ihop fint vid kokning och ger lite tuggmotstånd. Vänd ner färska tomater vid servering.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

10 port
10 port
  • 200 g gul lök, hackad
  • 15 g vitlök, finriven
  • 20 g rapsolja, till stekning
  • 100 g tomatpuré
  • 360 g torkade belugalins
  • 1,2 kg krossade tomater
  • 1,5 kg grönsaksbuljong
  • 200 g Arla Ko® Vispgrädde
  • 45 g japansk soja
  • 4 g torkad oregano
  • salt och svartpeppar
Till servering:
0,4 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Stek lök och vitlök i olja. Tillsätt tomatpurén och fräs med någon minut.
    • Rör ner linser, krossade tomater, buljong, grädde, och soja. Krydda med oregano och låt sjuda ca 30 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med linsbolognesen och toppa med riven ost och bladpersilja.
Näring per port
  • Fett16,1 gram
  • Kolhydrater81,6 gram
  • Protein26,6 gram
  • Energi (Kj)2 435 Kj
  • Energi (Kcal)582 Kcal
0,4 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
För att få upp måltidens energi och näringsvärde, komplettera med följande per portion: 1 skiva hårt bröd, 5 g Bregott®, 2 dl lättmjölk och 100 g sallad.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept