Hemgjort knäcke är ljuvligt till ostarna och dekorativt till bordet. Osten ger dem en fyllig smak och lingonskalen bidrar både med vacker färg och med syrlighet.

Lingon- och ostknäcke

Hemgjort knäcke är ljuvligt till ostarna och dekorativt till bordet. Osten ger dem en fyllig smak och lingonskalen bidrar både med vacker färg och med syrlighet.

Gör så här

    • Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i degbunken och rör ut med mjölken.
    • Blanda ner lingon, ost och salt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i kyl över natten.
    • Kavla ut degen så tunt du kan. Tryck ut runda, små brödkakor med en stans, ca 12 cm i diameter. Tryck ut hål i mitten av kakorna med en mindre stans. Lägg dem på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
    • Lägg över bakplåtspapprena med bröden på förvärmda plåtar och baka av i ugn, 200° ca 10 min tills de är gyllenbruna.