![Hemgjort knäcke är ljuvligt till ostarna och dekorativt till bordet. Osten ger dem en fyllig smak och lingonskalen bidrar både med vacker färg och med syrlighet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lingon--och-ostknacke/2166014166.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Lingon- och ostknäcke
![Lingon- och ostknäcke](https://cdn-kund.arla.se/recept/lingon--och-ostknacke/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Hemgjort knäcke är ljuvligt till ostarna och dekorativt till bordet. Osten ger dem en fyllig smak och lingonskalen bidrar både med vacker färg och med syrlighet.
Gör så här
-
- Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i degbunken och rör ut med mjölken.
- Blanda ner lingon, ost och salt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i kyl över natten.
- Kavla ut degen så tunt du kan. Tryck ut runda, små brödkakor med en stans, ca 12 cm i diameter. Tryck ut hål i mitten av kakorna med en mindre stans. Lägg dem på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
- Lägg över bakplåtspapprena med bröden på förvärmda plåtar och baka av i ugn, 200° ca 10 min tills de är gyllenbruna.