Krämig pannacotta med smak av lime serveras med karamelliserad ananas och rostad choklad. Perfekt till brunchbuffén eller julbordet.

Limepannacotta med ananas

Limepannacotta med ananas
Recept av Jimmi Eriksson

Krämig pannacotta med smak av lime serveras med karamelliserad ananas och rostad choklad. Perfekt till brunchbuffén eller julbordet.

Gör så här

  • Limepannacotta:

    • Koka upp grädde, socker och limeskal. Dra från värmen och smält ner gelatinbladen under omrörning. Låt svalna något.
    • Rör ner kvargen i gräddblandningen till en slät smet.
    • Fördela smeten i portionsglas, ställ i kyl att stelna minst 2 tim.
  • Karamelliserad ananas:

    • Skala och skär ananasen i små bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
    • Smält sockret med vattnet i en kastrull till en gyllene karamell.
    • Lägg ner ananas och chili i karamellen och låt sjuda ca 10 min.
    • Låt ananasen kallna i lagen och tillsätt limesaften.
  • Rostad vit choklad och garnering:

    • Hacka chokladen grovt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 170° till gyllenbrun färg.
    • Toppa pannacottan med karamelliserad ananas och vit choklad. Garnera ev med atsinakrasse.