Limepannacotta med ananas
Krämig pannacotta med smak av lime serveras med karamelliserad ananas och rostad choklad. Perfekt till brunchbuffén eller julbordet.
Gör så här
-
Limepannacotta:
- Koka upp grädde, socker och limeskal. Dra från värmen och smält ner gelatinbladen under omrörning. Låt svalna något.
- Rör ner kvargen i gräddblandningen till en slät smet.
- Fördela smeten i portionsglas, ställ i kyl att stelna minst 2 tim.
-
Karamelliserad ananas:
- Skala och skär ananasen i små bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Smält sockret med vattnet i en kastrull till en gyllene karamell.
- Lägg ner ananas och chili i karamellen och låt sjuda ca 10 min.
- Låt ananasen kallna i lagen och tillsätt limesaften.
-
Rostad vit choklad och garnering:
- Hacka chokladen grovt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 170° till gyllenbrun färg.
- Toppa pannacottan med karamelliserad ananas och vit choklad. Garnera ev med atsinakrasse.