Limeglass med karamelliserad kokos och ananas

Recept av Magnus Johansson

Gör så här

  • Limeglass:

    Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp mjölk och limeskal. Låt dra i ca 30 minuter. TIllsätt ättvita, vaniljstång, honung och socker. Sjud till 68°. Blanda limesaft och crème fraiche. Tillsätt de avrunna gelatinbladen och sila massan genom en chinoise. Låt glassen mogna över natten. Kör den kalla massan i glassmaskin. Spritsa upp glassen på frysta plåtar med tyll nr 15. Skär ut längder av glassen, ca 4 cm långa. Frys in.
  • Karamelliserad kokos:

    Koka socker och vatten till 120°, tillsätt kokos och karamellisera tills kokosen är gyllenbrun. Häll upp direkt på silpat.
  • Chokladplattor:

    Stryk ut choklad tunt på plastark, skär ut plattor ca 8x4 cm. Låt stelna mellan plåtar.
  • Karamelliserad ananas:

    Gör kulor av ananasen med hjälp av ett kuljärn. Smält socker till en gyllenbrun karamell, tillsätt smör, kryddor och rom. Tillsätt ananaskulorna i karamellen. Koka tills ananasen är al dente, ca 10 minuter. Häll ut bleck och låt svalna under plast. Värm gärna ananasen innan servering.
  • Montering:

    Varva glasslängderna, chokladplattorna och den karamelliserade kokosen. Servera ljummen karamelliserad ananas till.