-
Limeglass:
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp mjölk och limeskal. Låt dra i ca 30 minuter. TIllsätt ättvita, vaniljstång, honung och socker. Sjud till 68°. Blanda limesaft och crème fraiche. Tillsätt de avrunna gelatinbladen och sila massan genom en chinoise. Låt glassen mogna över natten. Kör den kalla massan i glassmaskin. Spritsa upp glassen på frysta plåtar med tyll nr 15. Skär ut längder av glassen, ca 4 cm långa. Frys in.
-
Karamelliserad kokos:
Koka socker och vatten till 120°, tillsätt kokos och karamellisera tills kokosen är gyllenbrun. Häll upp direkt på silpat.
-
Chokladplattor:
Stryk ut choklad tunt på plastark, skär ut plattor ca 8x4 cm. Låt stelna mellan plåtar.
-
Karamelliserad ananas:
Gör kulor av ananasen med hjälp av ett kuljärn. Smält socker till en gyllenbrun karamell, tillsätt smör, kryddor och rom. Tillsätt ananaskulorna i karamellen. Koka tills ananasen är al dente, ca 10 minuter. Häll ut bleck och låt svalna under plast. Värm gärna ananasen innan servering.
-
Montering:
Varva glasslängderna, chokladplattorna och den karamelliserade kokosen. Servera ljummen karamelliserad ananas till.