Limeglass med karamelliserad kokos och ananas

Limeglass med karamelliserad kokos och ananas

Gör så här

1. Gör kulor av ananasen med hjälp av ett kuljärn till den karamelliserade ananasen. Smält socker till en gyllenbrun karamell, tillsätt smör, kryddor och rom. Tillsätt ananaskulorna i karamellen. Koka tills ananasen är al dente, ca 10 minuter. Häll ut i bleck och låt svalna under plast. Värm gärna ananasen innan servering.

2. Stryk ut choklad tunt på plastark till chokladplattor. Skär ut plattor ca 8 x 4 cm. Låt stelna mellan plåtar.

3. Koka socker och vatten till 120°C, tillsätt kokos och karamellisera tills kokosen är gyllenbrun. Häll upp direkt på silpat.

4. Gör limeglassen. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp mjölk och limeskal. Låt dra i ca 30 minuter. Tillsätt äggvita, vaniljstång, honung och socker. Sjud till 68°C. Blanda limesaft och crème fraiche. Tillsätt de avrunna gelatinbladen och sila massan genom en chinoise. Låt glassen mogna över natten. Kör den kalla massan i glassmaskin. Spritsa upp glassen på frysta plåtar med tyll nr 15, se bild ovan. Skär ut längder av glassen, ca 4 cm långa. Frys in.

5. Montering: Varva glasslängderna, chokladplattorna och den karamelliserade kokosen. Servera ljummen karamelliserad ananas till.

Serveringsportion: 150 g
Källa: Dessertakademien 2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen