Leverbiff med gräddsås och rårörda lingon
Populära biffar som är smaksatta med ansjovis. Gräddsåsen får en fin, rund smak av messmör. En utrotningshotad rätt som personalen frågar om de får köpa med sig hem i matlåda.
Gör så här
-
- Mixa potatis, ansjovis och lök. Blanda potatismixen med lever- och fläskfärs. Tillsätt mjölk, ägg, salt, peppar och mejram, blanda väl. Forma färsen till biffar och stek i smör.
-
Gräddsås
- Bryn smöret. Rör i mjölet och låt fräsa under omrörning. Späd med buljong. Låt koka en stund, smaka av med soja och peppar. Tillsätt grädde och messmör, låt såsen koka ytterligare några minuter.
-
Till servering:
- Blanda lingon och socker. Låt stå tills sockret löst sig. Rör då och då. Koka potatisen.
- Servera leverbiffen med potatis, gräddsås och rårörda lingon.