Den här pajen görs utan pajskal. Ströbrödet i fyllningen gör att den sufflerar fint och blir så fast och brödig att skal är onödigt. Citronskal och muskot lyfter de fina, milda smakerna i Stureosten på ett ljuvligt vis. Den här pajen är perfekt att laga när en liten del av osten återstår och du ska ställa fram en ny på julbordet.

Len ostpaj med muskot och citron

Recept av Fredrik Eriksson

Den här pajen görs utan pajskal. Ströbrödet i fyllningen gör att den sufflerar fint och blir så fast och brödig att skal är onödigt. Citronskal och muskot lyfter de fina, milda smakerna i Stureosten på ett ljuvligt vis. Den här pajen är perfekt att laga när en liten del av osten återstår och du ska ställa fram en ny på julbordet.

Gör så här

    • Smörj en springform eller bleck med smör och bröa rikligt med ströbröd.
    • Riv osten och blanda med crème fraiche, ägg, citronskal, muskot och ströbröd.
    • Häll fyllningen i formen och grädda i ugn i 200° till den stelnat och är vackert gyllenbrun, ca 50 minuter.