![Himmelskt len citronkräm baserad på grädde, gul chili och citron. Desserten toppas med rostad vit choklad, färska hallon och blomblad. En given succé](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lemon-posset/286669753.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.47&format=webp&quality=80)
Lemon posset
![Lemon posset](https://cdn-kund.arla.se/recept/lemon-posset/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Himmelskt len citronkräm baserad på grädde, gul chili och citron. Desserten toppas med rostad vit choklad, färska hallon och blomblad. En given succé
Gör så här
-
Citronkräm:
- Hacka chilin fint. Koka upp grädde med socker och tillsätt chilin. Vispa ner citronskal och saft. Häll i skålar eller dessertglas och kyl över natten.
-
Rostad vit choklad:
- Hacka chokladen smått och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn på 175° till gyllenbrun färg, 6–8 min. Låt chokladen svalna helt och smula.
-
Servering:
- Strö rostad vit choklad över citronkrämen och dekorera med hallon, mynta och blad från ärbara blommor.