![En fräsch laxburgare som serveras med bröd och klyftpotatis med god dressing.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/laxfarsburgare-i-brod-och-rostad-potatis/272852199.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.32,0.69&format=webp&quality=80)
Laxfärsburgare i bröd och rostad potatis
![Laxfärsburgare i bröd och rostad potatis](https://cdn-kund.arla.se/recept/laxfarsburgare-i-brod-och-rostad-potatis/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En fräsch laxburgare som serveras med bröd och klyftpotatis med god dressing.
Gör så här
-
Hamburgerbröd:
- Värm mjölken till ca 37°.
- Rör ut jästen i mjölken.
- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, ca 5 min. Låt jäsa ca 1 tim övertäckt.
- Baka ut degen till 10 runda bröd. Doppa bröden i polenta. Låt jäsa ytterligare 30 min. 6. Sätt ugnen på 200°.
- Grädda ca 10 min. Låt kallna.
-
Laxfärsburgare:
- Mixa eller finhacka laxen till en färs.
- Hacka gräslök och dill.
- Blanda samman alla ingredienser till en lös färs.
- Klicka ut färsen i smorda bleck.
- Sätt ugnen på 175°.
- Tillaga i ugnen ca 10 min.
-
Dressing:
- Blanda samman alla ingredienser.
-
Till servering:
Servera med ugnsrostad potatis, skivad gurka, tomat och sallad.