![Väldigt vackert och gott blir det med den rosafärgade laxcheesecaken toppat med krasse och rom.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/laxcheesecake/1663658134.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Laxcheesecake
![Laxcheesecake](https://cdn-kund.arla.se/recept/laxcheesecake/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Väldigt vackert och gott blir det med den rosafärgade laxcheesecaken toppat med krasse och rom.
Gör så här
-
- Smält smöret och låt svalna. Kantskär brödet och mixa till smulor. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kyl medan du gör fyllningen.
- Smält de blötlagda gelatinbladen med citronsaften i en kastrull på svag värme.
- Smula laxen och plocka bort ev ben. Mixa lax och dill med lite av färskosten. Finhacka löken och blanda med laxröran och resterande färskost. Rör ner gelatinblandningen i laxröran, var noga med att den fördelas ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i formen, täck över med plastfilm mot fyllningen och låt stelna i kylen minst 4 tim.
- Skär cheesecaken i fina tårtbitar med en varm kniv eller stansa ut portionsbitar. Garnera med rom, krasse och citronklyftor.