Väldigt vackert och gott blir det med den rosafärgade laxcheesecaken toppat med krasse och rom.

Laxcheesecake

Väldigt vackert och gott blir det med den rosafärgade laxcheesecaken toppat med krasse och rom.

Gör så här

    • Smält smöret och låt svalna. Kantskär brödet och mixa till smulor. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kyl medan du gör fyllningen.
    • Smält de blötlagda gelatinbladen med citronsaften i en kastrull på svag värme.
    • Smula laxen och plocka bort ev ben. Mixa lax och dill med lite av färskosten. Finhacka löken och blanda med laxröran och resterande färskost. Rör ner gelatinblandningen i laxröran, var noga med att den fördelas ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i formen, täck över med plastfilm mot fyllningen och låt stelna i kylen minst 4 tim.
    • Skär cheesecaken i fina tårtbitar med en varm kniv eller stansa ut portionsbitar. Garnera med rom, krasse och citronklyftor.