Lasagne med krämig vitost
Lasagne är och förblir en populär lunchrätt. Den här lagas på baljväxtfärs och har smak av soltorkade tomater, fetaost och oregano. Spreadable white cheese klickas i lasagnen och ger en härlig krämighet, sälta och fin smak av fetaost. Servera med sallad och ev ugnsbakade körsbärstomater.
Gör så här
-
- Strö färsen i bleck med olja. Rosta i ugn på 160° tills den är gyllene, 15-20 min. Ta ut och rör då och då så att färsen blir jämnt rostad.
- Stek lök, vitlök samt alla grönsaker i olja. Blanda allt med färsen, soltorkade tomater och oregano.
- Koka upp i mjölk, vatten och buljongpulver. Red av med majsstärkelse blandat med vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Varva lasagneplattor, färs och sås. Strö vitost på varje lager. Låt sista lagret vara sås, strö över riven ost. Tillaga i ugn, 150° ca 1 tim.
-
Till servering:
- Servera lasagnen med en blandad sallad.