Lasagne med krämig vitost

Lasagne med krämig vitost

Lasagne med krämig vitost

Lasagne är och förblir en populär lunchrätt. Den här lagas på baljväxtfärs och har smak av soltorkade tomater, fetaost och oregano. Spreadable white cheese klickas i lasagnen och ger en härlig krämighet, sälta och fin smak av fetaost. Servera med sallad och ev ugnsbakade körsbärstomater.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Strö färsen i bleck med olja. Rosta i ugn på 160° tills den är gyllene, 15-20 min. Ta ut och rör då och då så att färsen blir jämnt rostad.
    • Stek lök, vitlök samt alla grönsaker i olja. Blanda allt med färsen, soltorkade tomater och oregano.
    • Koka upp i mjölk, vatten och buljongpulver. Red av med majsstärkelse blandat med vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Varva lasagneplattor, färs och sås. Strö vitost på varje lager. Låt sista lagret vara sås, strö över riven ost. Tillaga i ugn, 150° ca 1 tim.
  • Till servering:
    • Servera lasagnen med en blandad sallad.