Kött som får marinera över natten blir smakrikt och mört. Rosta de torra kryddorna i stekpanna innan du tillsätter dem för att få fram den bästa smaken.

Lammcurry med myntayoghurt

Kött som får marinera över natten blir smakrikt och mört. Rosta de torra kryddorna i stekpanna innan du tillsätter dem för att få fram den bästa smaken.

Gör så här

    • Börja med marinaden. Skala ingefära och mixa tillsammans med vitlök och lite olja.
    • Blanda ingefärsmixen med ajvar relish och häll över köttet. Låt stå och marinera över natten.
    • Koka ihop krossade tomater, tomatpuré och buljong. Tillsätt curry, gurkmeja, spiskummin och koriander.
    • Bryn kött och lök i smör, lägg ned i tomatkrosset tillsammans med vitkål. Koka tills köttet är riktigt mört.
    • Smaka av med socker, salt och peppar.
    • Blanda matyoghurt och mynta.
    • Koka bulgur. Servera lammcurryn med myntayoghurt och bulgur.